​تماس: 43629-021

دنبال کردن کانال شرکت دالمن در آپارات

پست الکترونیک: info@dap.co.ir​​​​​​​

به علت نوسانات قیمت ارز جهت استعلام قیمت و خرید با واحد فروش شرکت دالمن افزار پارسه تماس بگیرید. شماره تماس: 43629 - 021

راه اندازی اتاق سرور

در راه اندازی اتاق سرور چه اصولی باید رعایت شود؟ آیا برای ساخت و اجرای اتاق سرور یا دیتاسنتر به تجهیزات خاصی نیاز است؟ این‌ها از جمله سوالاتی است که ذهن اکثرا مدیران IT و دیتاسنترها را به خود مشغول کرده است. اما قبل از پاسخ به این سوالات و بررسی مباحث و اصول مربوط به راه اندازی اتاق سرور و همچنین طراحی و اجرای آن ابتدا لازم است برای آشنایی بیشتر از یک تعریف ساده در مورد server room ها شروع کنیم و سپس به مباحث دیگر بپردازیم. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. 

اتاق سرور چیست؟

اتاق سرور یا همان server room یک دارایی ضروری برای کسب و کارهای IT است زیرا فضایی فیزیکی است که تمام داده‌هایی را که از طریق شبکه کامپیوتری در حال اجرا هستند در خود جای می‌دهد. اکثر متخصصان فناوری اطلاعات زمان زیادی را در آنجا صرف عیب‌یابی مشکلات سرور یا شبکه و انجام تعمیر و حتی نگهداری از سرور و تجهیزات آن می‌کنند.
هر اتاق سرور بسته به نوع کار بردش می‌تواند بین 10 تا 100 ها سرور داشته باشد. اکثر سرورهای نصب شده در اتاق سرور شامل اجزای اصلی مثل CPU و هارد هستند که مدیران IT می‌توانند از طریق فریم ورک‌های مدیریت سرویس که در خارج از اتاق سرور قرار دارند به آنها دسترسی داشته و آنها را تحت نظارت قرار دهند.

راه اندازی اتاق سرور با شرکت دالمن افزار پارسه

چرا باید خدمات راه اندازی اتاق سرور، شرکت دالمن افزار پارسه را انتخاب کنیم؟
شرکت دالمن افزار پارسه با بیش از 15 سال سابقه فعالیت مفید، جز معتبرترین شرکت‌های ارائه دهنده خدماتی همچون طراحی و راه اندازی اتاق سرور در سراسر ایران می‌باشد. این شرکت که دارای یک نمایندگی فعال در شهر تهران است، با پشتوانه تجربه و مهارت مهندسان فنی و آموزش دیده شما را در امر خدماتی همچون مشاوره، طراحی و اجرای اتاق سرور و دیتاسنتر همراهی می‌کند. شرکت دالمن افزار پارسه با اعزام آنی گروه فنی و مهندسی خبره به محل به شما این امکان را می‌دهد تا ساخت و اجرای اتاق سرور را به نحو احسن انجام دهید و از مزایای یک اتاق سرور پایدار بهره‌مند شوید. این شرکت همچنین برای رفاه حال مشتریان عزیز تمامی زیر ساخت‌های IT مورد نیاز سازمان را از بهترین برندهای روز دنیا از جمله HP، سوپرمیکرو، سامسونگ، اینتل و سایر برندهای معتبر دیگر تهیه کرده و در اختیارشان قرار می‌‎دهد. شما می‌توانید قبل از راه اندازی اتاق سرور از مشاوره‌های رایگان مشاوران ما بهره‌مند شوید تا بتوانید تدابیر لازم را جهت طراحی، ساخت و راه اندازی اتاق سرور اتخاذ نمایید.

نکات مهم در طراحی اتاق سرور

برای اینکه اتاق سرور عملکرد صحیحی داشته باشد باید در هنگام طراحی و اجرای اتاق سرور جنبه‌های مختلفی را در نظر گرفت. اتاق سرور چه در یک محفظه یا انکلوژر قرار گیرد و چه بیشتر فضای اداری سازمان را اشغال کند باید دارای موارد زیر باشد:

  • اتصال شبکه و پهنای باند کافی برای عملیات روان و بدون وقفه.
  • ظرفیت کافی سرور برای رفع نیازهای ذخیره سازی سازمان.
  • فضای فیزیکی کافی برای قرار دادن تمام تجهیزات IT ضروری (حال و آینده).
  • کنترل ها و حسگرهایی که به حفظ دما و رطوبت در سطوح قابل قبول کمک می‌کنند.
  • جریان هوای مناسب که از داغ شدن بیش از حد تجهیزات جلوگیری می‌کند و آسیب‌‌های ناشی از گرمای زیاد به سخت‌افزار را از بین می‌برد.
  • سیستم اطفاء حریق که بدون پاشیدن آب آتش را خاموش می‌کند.
  • منابع تغذیه اضافی تضمین می‌کند که در صورت قطع برق اصلی، دستگاه همچنان فعال است.
  • حفاظت در برابر زلزله برای جلوگیری از آسیب به تجهیزات در هنگام زلزله.
  • اقدامات امنیتی فیزیکی که از اتاق سرور در برابر تهدیدات خارجی و داخلی محافظت می‌کند.
  • اقدامات برتر امنیت سایبری برای جلوگیری از حملات سایبری.

تجهیزات اصلی اتاق سرور

هر اتاق سرور دارای تجهیزات منحصر به فردی است. اما یک سری قطعات سخت‌افزاری وجود دارد که در هر اتاق سروری یافت می‌شود، این تجهیزات اصلی اتاق سرور عبارتند از:

سرورها(Server)

سرورها بخشی جدایی‌ناپذیر از هر اتاق سرور هستند. بسته به مشخصات و نیاز سازمان خود می‌توانید سرورهای مستقل، سرورهای تیغه‌ای یا حتی تجهیزات سرور مجازی را استفاده نمایید. علاوه براین اکثر سازمان‌های خصوصی دارای سرورهای اختصاصی هستند.
اگر در زمینه خرید قطعات سرور HP نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید می توانید از طریق تماس با شماره های 43629 - 021 و 09121364878 تماس حاصل فرمایید.


راه اندازی سرور

   در خصوص سرور و راه اندازی سرور باید نکاتی را مدنظر قرار دهید:

   1. انتخاب سخت‌افزار: برای راه‌اندازی سرور فیزیکی، باید ابتدا سخت‌افزار مناسب را انتخاب کنید. باید به نیازهای کاربری خود توجه کنید و سخت‌افزاری با پردازشگر، حافظه، دیسک‌های سخت و        قابلیت‌های مورد نیاز خود را انتخاب کنید.
   2. نصب سیستم عامل: بعد از انتخاب سخت‌افزار، باید یک سیستم عامل مناسب روی سرور فیزیکی خود نصب کنید. برخی از سیستم عامل‌های پرکاربرد برای سرور عبارتند از:

  • Linux (مانند Ubuntu ،CentOS ،Debian ،Fedora و ...)
  • Windows Server

     پس از نصب سیستم عامل، باید آن را به‌روزرسانی کنید و درایورهای سخت‌افزاری مورد نیاز را نصب کنید.
   3. تنظیمات شبکه: پس از نصب سیستم عامل، باید تنظیمات شبکه را برای سرور خود اعمال کنید. باید آدرس IP، پیش‌فرض دروازه و DNS را به درستی تنظیم کنید.
   4. نصب و تنظیم وب سرور: برای اجرای وب سایت‌ها و برنامه‌های وب، باید یک وب سرور مانند Apache یا Nginx را نصب و پیکربندی کنید. این وب سرور باید به درستی تنظیم شود تا بتوانید         صفحات وب خود را اجرا کنید.
   5. نصب و تنظیم بانک اطلاعاتی: برای ذخیره و مدیریت اطلاعات، باید یک بانک اطلاعاتی مانند MySQL یا PostgreSQL را نصب و پیکربندی کنید. باید اطمینان حاصل کنید که بانک اطلاعاتی         شما به درستی تنظیم شده است و امنیت مناسبی دارد.
   6. تنظیمات امنیتی: برای حفاظت از سرور خود، باید تنظیمات امنیتی را اعمال کنید. باید فایروال را همراه با سیاست‌های دسترسی به شبکه و سایر تنظیمات امنیتی تنظیم کنید.
   7. نصب نرم‌افزارهای مورد نیاز: برای اجرای برنامه‌های خاص، مانند سرور ایمیل، نرم‌افزارهای ضروری را نصب کنید و تنظیمات مورد نیاز را اعمال کنید.
   8. پشتیبانی: باید یک برنامه پشتیبان‌گیری منظم برای سرور خود راه‌اندازی کنید تا در صورت بروز مشکلات، بتوانید اطلاعات خود را بازیابی کنید. همچنین، باید مانیتورینگ مناسب را برای سرور         خود فعال کنید تا بتوانید عملکرد سرور را به ‌دقت پایش کنید و در صورت بروز مشکلات، به‌سرعت آن‌ها را برطرف کنید.
   در نهایت، باید به‌روزرسانی‌های سیستم عامل، نرم‌افزارها و بانک اطلاعاتی را به‌طور منظم انجام داده و در صورت نیاز، ارتقای سخت‌افزاری سرور خود را انجام دهید. همچنین، باید همیشه به امنیت     سرور خود توجه کنید و تنظیمات امنیتی را به‌روزرسانی کنید تا از بروز حملات امنیتی جلوگیری کنید.​​​​​​​


رک ها (Rack)، کابینت یا انکلوژر(enclosure)
اگر چیدمان و نظم اتاق سرور برای شما اهمیت دارد به استفاده از رک نیاز خواهید داشت. رک ها، سرور و تجهیزات IT در خود نگه داشته و از آن محافظت می‌کنند همچنین باعث نظم دادن به اتاق سرور می شوند. یک انکلوژر یا کابینت دارای قفسه‌هایی با تراکم‌های مختلفی است و نوع قفسه به اندازه و تعداد سرورها، صفحات ثابت ، سوئیچ‌ها، جریان هوا و سایر تجهیزاتی که از این موارد پشتیبانی می‌کند مانند UPS، کنسول، صفحه نمایش و پلاگین های اضافی بستگی دارد.

روترها و سوئیچ ها
تجهیزات شبکه مثل روترها و سوئیچ ها به تجهیزات اتاق سرور  امکان ارسال، دریافت و مسیریابی داده‌ها را می‌دهد از این رو امنیت تجهیزات شبکه یک جنبه حیاتی برای اتاق سرور به حساب می‌آید.

کابل کشی شبکه
کابل کشی شبکه اتاق های سرور به طور معمول دارای چندین نوع است (کابل های CAT-5 و فیبر نوری دو نوع رایج هستند). همچنین در اکثر اتاق‌ها برای سازماندهی کابل ها از تجهیزات مدیریت کابل مانند zip ties و eyelets استفاده می شود.

مانیتورهای محیطی
برای نظارت بیشتر اتاق سرور سنسورهایی تعبیه می‌شود که دما و رطوبت را اندازه گیری می‌کنند و در صورت بروز حادثه به تکنسین‌ها هشدار می‌دهند.

تجهیزات خنک کننده هوا
هر اتاق سرور دارای دستگاهی است که دمای مطلوب را حفظ می‌کند. علاوه بر این تکنسین‌ها می‌توانند تهویه مطبوع تجاری و کولرهای آبی بکار گیرند یا از راه حل‌های پیشرفته‌تری مانند خنک‌کننده مستقیم مایع استفاده نمایند.

برخی از جنبه های مهم طراحی اتاق سرور

اگر شما قصد دارید یک اتاق سرور را از ابتدا راه اندازی کنید یا به دنبال روشی برای بهبود اتاق سرور موجود هستید فرقی نمی‌کند ما در زیر 10 نکته را برای شما ذکر کردیم که تضمین می‌کند، طراحی اتاق سرور شما تا حد امکان بی خطا و غیرقابل نفوذ باشد.

  • انتخاب یک مکان مناسب برای راه اندازی اتاق سرور
  • طراحی بر اساس فضای موجود و قابل دسترس
  • اطمینان از قابلیت افزونگی منبع تغذیه
  • نهایت استفاده از رک های سرور 
  • جلوگیری از بهم ریختگی سیم ها
  • تنظیم کنترل دما
  • در اولویت قرار دادن امنیت سرور 
  • برنامه ریزی برای حوادث غیر منتظره مثل سیل و آتش سوزی
  • طراحی اتاق سرور با در نظر گرفتن نیازهای آینده
  • رویکرد پاسخ دهی اضطراری

در زیر برخی از این نکات را به تفصیل برای شما بیان کردیم:

1. انتخاب یک مکان مناسب برای اتاق سرور

هنگام تصمیم‌گیری برای راه اندازی اتاق سرور، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • برای جلوگیری از گرما و اثرات احتمالی بلایای طبیعی اتاق سرور (مثلاً آتش سوزی یا سونامی) نباید دیوارهای خارجی داشته باشد.
  • کف اتاق سرور باید قابلیت بارگذاری کافی برای تحمل فشار سرورهای فلزی سنگین را داشته باشد.
  • اتاق‌های سرور به درهای بزرگ برای دسترسی به تجهیزات و رمپ‌ها نیاز دارند تا کارکنان قادر باشند به آسانی سخت‌افزارها را وارد و خارج کنند.
  • برای جلوگیری از نشتی و مشکلات رطوبت، از قرار دادن سخت افزار در زیرزمین یا طبقات بالا خودداری کنید .
  • دیوارها نباید دارای لوله‌های آب باشند، زیرا امکان ترکیدن لوله و خیس شدن سیستم وجود دارد.
  • در حالت ایده‌آل، اتاق سرور نباید پنجره داشته باشد. اگر نمی توانید از داشتن پنجره اجتناب کنید، باید شیشه دو یا سه جداره یا سایه دار باشد تا از تابش مستقیم نور خورشید جلوگیری شود.
  • از انبار کردن و نگه‌داری کالاهای خطرناک  در اتاق سرور خودداری کنید.
  • یک اتاق سرور باید به دور از ارتعاشات و تداخلات الکترومغناطیسی(به عنوان مثال ژنراتورها) راه اندازی شود. 
  • سعی کنید اتاق سرور را تا حد امکان نزدیک به مرکز دفتر قرار دهید. وجود یک مکان مرکزی، توزیع کابل‌ها را از اتاق سرور به کل دفتر، ساده می‌کند.
  • ارتفاع سقف اتاق سرور باید با تهویه کانالی و ارتفاع رک سرور  متناسب باشد.
  • فراموش نکنید که کارکنان داخلی به یک مکان با نور مناسب در نزدیکی اتاق سرور نیاز دارند تا بتوانند بر روی تجهیزات نظارت کنند و تنظیمات سخت افزاری لازم را انجام دهند.
    مراحل راه اندازی اتاق سرور به شرح زیر است:
    ​​​​​​​

2. فضای مورد نیاز برای ساخت اتاق سرور

یک اتاق سرور تقریباً در هر اندازه‌ای می تواند ساخته شود. برخی از سازمان ها نیمی از فضای اداری خود را به سرورها اختصاص می دهند، در حالی که برخی دیگر به یک یا چند قفسه پراکنده در سراسر مرکز بسنده می‌کنند.
جدای بر آپشن هایی که مدنظرتان است، باید نسبت به ابعاد فضایی که می خواهید به سرورها اختصاص بدهید آگاهی داشته باشید تا بتوانید بر اساس آن برای طراحی و چیدمان اتاق سرور با توجه به سخت افزار موجود برنامه ریزی کنید.
اکثر شرکت ها یا سازمان ها سعی بر این دارند تا  اتاق سرور خود را تا حد امکان کوچک نگه دارند، اما به خاطر داشته باشید که:

  • استفاده کم از فضا منجر به ناکارآمدی عملیاتی می شود.
  • استفاده بیش از حد از فضا می تواند منجر به افزایش هزینه ها و حتی حوادث خطرناک شود.

3. اطمینان از افزونگی منبع تغذیه برای اتاق سرور

از آنجایی که اتاق سرور محل میزبانی برنامه‌ها یا داده‌های حیاتی است، حذف نقاط شکست برای جلوگیری از خرابی سرورها بسیار مهم است از این رو استفاده از منبع تغذیه بدون وقفه  یا همان UPS پیشنهاد می‌شود. زیرا یو پی اس این تضمین را به شما می‌دهد که اتاق سرور همیشه و در همه حال برق داشته باشد، حتی در زمان قطعی برق منطقه‌ای یا سراسری.
باتری‌های UPS از زمان قطع جریان برق (یو پی اس) به مدت 5 تا 20 دقیقه برق اتاق سرور را روشن نگه داشته و به شما این فرصت را می‌دهند تا با خیال راحت عملیات لازم را انجام دهید اما پس از آن مولد پشتیبان یا همان ژنراتور باید مسئولیت انجام این کار را بر عهده بگیرد.
رایج‌ترین گزینه‌ها برای افزونگی منبع تغذیه شامل موارد زیر است:

  1. مولد برق دیزلی یا بنزینی.
  2. مولد برق گاز طبیعی
  3. یک خط تغذیه دوم از یک نیروگاه دیگر.

هزینه راه اندازی اتاق سرور

هزینه راه اندازی اتاق سرور چقدر است؟
​​​​​​​این سوالی است که ذهن بسیاری از مدیران IT را به خود مشغول کرده است. باید گفت هزینه راه اندازی اتاق به فاکتورهای متعددی بستگی دارد و نمی‌توان یک عدد مشخص برای آن بیان کرد. به عنوان مثال برخی از این فاکتورهایی که در هزینه راه اندازی اتاق سرور دخیل هستند عبارتند از:
سطح اجرای استاندارد

  1. کیفیت و نوع تجهیزات مورد استفاده
  2. طراحی اصولی اتاق سرور
  3. متراژ مکان مورد نظر
  4. تجربه تیم فنی و مهندسی

با توجه به موارد ذکر شده در بالا، قبل از شروع انجام کار باید به تمام جزئیات توجه ویژه‌ای داشته باشید و براساس نیازسنجی و میزان بودجه اقدام نمایید.
از این رو مشورت کردن با تیم‌های کاردان و با تجربه به شما کمک می‌کند تا براساس بودجه و نیاز پروژه اقدام به راه اندازی نمایید و با یک هزینه منطقی برای راه اندازی اتاق سرور از پرداخت هزینه‌های اضافی خلاص شوید.
مجموعه‌هایی بوده‌اند که هزینه ساخت و طراحی اتاق سرور را در نهایت خود انجام داده‌اند ولی تمام یا بخشی از اطلاعات آن به طور کامل از بین رفته است و متحمل ضررهای مالی هنگفتی شده‌اند. از این رو باید در طراحی و راه اندازی اتاق سرور نکات ایمنی و استانداردهای لازم رعایت شود تا لذت استفاده از یک اتاق سرور پایدار را تجربه کنیم.
اگر برای راه اندازی اتاق سرور نیاز به کمک دارید می‌توانید با گروه فنی و مهندسی شرکت دالمن افزار پارسه در در ارتباط باشید و از مشاوره‌های رایگان ما در زمینه انتخاب و خرید سرور hp استفاده نمایید.

در صورت عدم پاسخگویی مشاوران دالمن می‌توانید با شماره 09121364878 تماس بگیرید.

021 - 43629
021 - 91001790

راه اندازی اتاق سرور و دیتاسنتر خود را به تیم فنی و مهندسی دالمن افزار پارسه بسپارید.

تماس با تیم دالمن افزار پارسه از طریق شماره‌های زیر:

شرکت دالمن افزار پارسه با پشتوانه تجربه و بکارگیری مهارت مهندسان فنی آماده ارائه هرگونه خدمات و مشاوره در زمینه طراحی، ساخت و راه اندازی اتاق سرور می‌باشد.
اگر برای طراحی و راه اندازی اتاق سرور و دیتاسنتر نیاز به مشاوره دارید همین حالا اقدام کنید و از مشاوره‌های رایگان مشاورین ما بهره مند شوید.
راه اندازی اتاق سرور و دیتاسنتر خود را به گروه فنی و مهندسی دالمن افزار پارسه بسپارید 


راه‌های ارتباطی ما:
021-43629
021-91001790
در صورت عدم پاسخگویی تیم فنی دالمن می‌توانید با شماره زیر تماس حاصل نمایید.
09121364878
آدرس ما: 
تهران - خیابان خالد اسلامبولی (وزرا) - کوچه ششم - پلاک ۱۰- واحد ۱
پست الکترونیک ما:
info@dap.co.ir
فکس ما:

فکس : داخلی ۹
کد پستی : ۱۵۱۱۷۴۳۱۱۱
آدرس کانال اینستاگرام و تلگرام ما:
https://t.me/DalmanGroup
https://instagram.com/dalmangroup

طراحی اتاق سرور

طراحی اتاق سرور باید به صورت کاملا برنامه‌ریزی شده و مطابق با مشخصات امنیتی هر سازمانی صورت گیرد و اگر به اصول و استانداردهای اجرایی توجهی نشود و طراحی و اجرای اتاق سرور با برنامه‌ریزی و امنیت ضعیف صورت گیرد به جای منفعت داشتن برای کسب‌ وکارها باعث عدم کارکرد صحیح و ایجاد مشکلات و خرابی‌های پر هزینه‌ای خواهد شد.
از این رو قبل از راه اندازی اتاق سرور با متخصصان با تجربه این حوزه مشورت نمایید تا بتوانید اتاق سروری طراحی کنید که علاوه جادار بودن و سازگاری با سرورهای سازمان دارای امنیت بالا و کاردکرد صحیحی باشد و از هدر رفتن هزینه‌های سازمان جلوگیری شود. 
به تازگی تیم‌های غیرحرفه‌ای و کم تجربه اقدام به راه اندازی اتاق های سرور یا دیتاسنتر کرده‌اند که دارای کمترین دانش و اطلاعات در این حوزه هستند. باید بدانید که مجری طراحی و راه اندازی اتاق سرور علاوه بر مهارت‌های لازم و تجربه کافی در این زمینه باید با استانداردهای اجرایی به طور کامل آشنا باشد زیرا هرگونه اشتباه باعث خسارات جبران ناپذیر و هزینه‌های هنگفت مالی خواهد شد. بنابراین سعی کنید صفر تا صد کار را به تیم‌های متخصص، با تجربه و با مهارت غنی بسپارید و با خاطری آسوده به حفظ و توسعه کسب و کار خود بپردازید.

سبد خرید